Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Flyg till Budapest

Flyg till Budapest är såklart det snabbaste och enklaste sättet att ta sig till den ungerska huvudstaden. Flygtiden från Sverige ligger på ungefär två timmar.

Ungern har bara en internationell flygplats, Budapest Ferihegy som ligger cirka 25 km från stadens centrum.
Den billigaste transfern från flygplatsen till hotellet är den så kallade Airport Shuttle, en minibuss som tar upp till 8 personer och kör dem direkt till respektive hotell. Man kan boka enkel- eller tur och retur biljett och samtidigt boka tid för hemresan. Det finns även pålitliga taxibolag som har egna beställningsdiskar på flygplatsen.
Se olika alternativ för transfer från Ferihegy flygplats >>

Prisflygresa till Budapest kan variera beroende på säsong och hur långt i förväg bokning sker, ju tidigare man är ute blir priset i regel lägre. Det finns många researrangörer som erbjuder paketresor där priset kan bli betydligt högre om man inte är uppmärksam.

Det är inte alla flygbolag som har direktflyg till Budapest, men det finns några som vi vet säkert flyger från Skandinaviska flygplatser direkt till Budapest: Wizzair, ett lågprisflygbolag med direktflyg från Skavsta, Göteborg och Malmö. Norwegian, med direktflyg från Arlanda och Köpenhamn.

Det bästa sättet att få en bra överblick över flygresor och priser är att jämföra priser på någon av alla de webbplatser som finns för prisjämförelse.
Här visas ett urval av prisjämförelse siter:

MrJet.se
Supersaver - här kan man boka flyg, hotell och hyrbil.