Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Shopping i Budapest

Centrala saluhallen i Budapest

Som den storstad Budapest är finns det ett oändligt utbud för stadens turister att shoppa.

Priserna är i regel lite lägre än våra svenska priser, men vissa designade modekläder kan vara lite dyrare. Alla större butiker accepterar de vanligaste betalkorten, men i små butiker eller på marknader är det bäst att ha kontanter med sig. De flesta butikerna har ungefärliga öppettider som vi svenskar är vana vid.

Huvudgatan för turisterna brukar vara Váci utca och här finns ett brett utbud av allt från souvenirer, modekläder, kosmetika och gourmetmat. Utbudet består till en del av internationella affärskedjor.
Hotell nära Váci utca >>

För den som är intresserad av mode och design finns Andrássy Avenuen inne i centrala Pest. Andrássy är ett av huvudstråken för shopping i Budapest och här finns fina kafeér, restauranger, teatrar och modebutiker.
Hotell nära Andrássy Avenuen >>

Király utca är ett av stadens finare shoppingstråk med massor av affärer för interiör, design, möbelbutiker och konstgallerier. Denna shoppinggata tillhör den trendigare delen av Budapest.

Budapest största shoppingcenter heter West End och består av mer än 400 butiker (lär vara det största shoppingcentret i centrala Europa). Vidare finns här en hel del restauranger och biografer med mera.

På Buda sidan finns ett större shoppingcenter som heter Mammut med butiker som är lite dyrare än vanligt i Budapest.

Det finns även möjlighet att besöka marknadsplatser, Budapest största marknad heter Ecseri och ligger en bit utanför centrala Budapest. Marknaden är öppen på lördagar och här finns allt man möjligtvis kan tänka sig på en loppmarknad.

Den Centrala Saluhallen är en inomhusmarknad med mycket mat, vin, souvenirer och hantverk i en mysig miljö.