Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Spa Budapest

Budapest har flest termalbad och spa bland världens alla huvudstäder vilket gör staden till ett paradis för den som älskar spa. Staden är även känd för alla sina bad och många förknipper Budapest med spa.

I Ungern bryter så kallat termalvatten fram ur varma källor från jorden. Termalvatten har i flera tusentals år använts för att bota sjuka, men det finns även de som tror att den bästa effekten fås om man dricker det svavelrika och mineralhaltiga vattnet.

Runt Budapests källor har baden vuxit upp sedan Romarrikets dagar. Under den Osmanska ockupationen på 1500-talet byggdes många nya bad varav flera fungerar än idag tack vare omsorgsfulla renoveringar de senaste decennierna. Traditionen med bad sitter djupt rotad i Budapest och den har levt vidare århundrade efter århundrade.

Budapest har profilerar sig som Europas spa-huvudstad och många spahotell och spabadhus erbjuder olika typer av badterapier inklusive massage, gyttjebad, och olika skönhets- och hälsobehandlingar.
Läs om spa Hotell här >>

I Budapest finns runt 50 badanläggningar och hotell med egna termalbad och de mest kända baden är Széchenyibadet och Gellért. Övriga kända badhus som vi kan tipsa om är Király, Lukács, Rudas och Rác. Priset för att bada på Budapest badhus är i regel betydligt lägre än vad vi svenskar är vana vid. En heldag på de flesta badhusen kostar mellan 50 - 100 svenska kronor och behandlingarna är i regel billigare också.

Eftersom spa är så starkt förknippat med Budapest finns spa under en egen avdelning på denna site, läs mer om spa här >>