Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Sziget Festivalen

Sziget Festivalen är en av de största musik- och kulturfestivalerna i Europa. Festivalen hålls varje år i augusti i Budapest på Óbudai-sziget (Budaön) i Donau.

Festivalen hölls för första gången under 1993 och antalet deltagare var cirka 40 000. Tyngdpunkten låg på lokal musik och konst. Sedan dess har festivalen vuxit rejält och lockar numera när 400 000 besökare, varav mer än hälften kommer från andra länder än Ungern. Under slutet av 1990-talet ansågs Sziget festivalen som en av de bästa rockfestivalerna i Europa.

Festivalen har fått utmärkelser och hög status och bland annat blivit rankad som en av de fem bästa festivalerna av tidningen The Independent.

På festivalen finns flera olika scener med musik för alla smaker och massor av roliga aktiviteter. Sziget Festival arrangeras mellan den 6:e och den 13:e augusti 2012.

2012 års festival innehåller bland annat följande artister: Hammerfall, Glasvegas, Hurts, Saint Etienne, Axwell, The Stone Roses och många fler.

Om du planerar ett besök på festivalen kan det vara en idé att säkra en plats och köpa biljetter i förväg. Det finns både dagsbiljetter som biljetter som gäller hela veckan.

Biljetter kan du köpa här hos Viagogo>>