Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Terrorhuset i Budapest

Terrorhuset är ett museum i Budapest som innehåller utställningar om den fascistiska och kommunistiska regimen i Ungern under 1900-talet.

Terrorhuset ligger på Andrássy út och utöver uställningarna så är museet även ett minnesmärke för alla de som dog, fängslades, torterades eller förhördes under de diktatoriska regimerna. Många av dessa offer mötte sitt öde i just denna byggnad som huserat bland annat det nazistiska och det kommunistiska ledarskapet i Ungern.

Huset som museet ligger i byggdes under 1880 och har varit i statliga ägor sedan 1936. Museet öppnade under år 2002 efter att byggnaden renoverats både in- och utvändigt. Renoveringen har format exteriören till ett monument som står i kontrast med de övriga byggnaderna längs Andrássy út.

Utställningarna innehåller material om Ungerns relation till det nazistiska Tyskland och Sovjetunionen. De innehåller också objekt relaterade till de Ungerska diktatoriska organisationerna och säkerhetspolisen. Delar av utställningen finns i källaren där besökare kan få se exempel på de fängelseceller som användes för att bryta ner fångarna.

Terrorhuset har öppet alla dagar i veckan från klockan 10.00. Det är inte tillåtet att fotografera eller filma inne i Terrorhuset. Museet har idag över 1000 besökare dagligen och det finns utförlig information på engelska i form av text och ljudguider.

Terrorhusets hemsida >>

Alla hotell i Budapest >>