Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Transport i Budapest

Lokaltrafiken i Budapest är väl utbyggd och bra att förflytta sig med mellan de olika stadsdelarna och sevärdheterna.

Biljetterna man köper kan användas på olika sorters transportmedel i Budapest - spårvagn, buss och tunnelbana. I regel går det att själv bestämma hur många dagars kort man vill köpa.

Det går också att köpa två- eller tredagars turistkort som ger fri tillgång till de allmänna transportmedlen. Dessa kort är dyrare men innehåller även rabatter på många olika sevärdheter, bland annat över 60 museum, restauranger och spa. Då dessa kort är dyrare bör man utnyttja en del av de övriga rabatterna för att det ska löna sig.

Vidare finns det familjebiljetter att köpa och studenter, småbarn och pensionärer har rätt till billigare biljetter.
Läs mer om kollektivtrafiken i Budapest på deras hemsida här >>

Vad gäller taxi i Budapest så finns det både seriösa och oseriösa taxibolag och chaufförer. För att undvika de riktigt dyra taxiresorna så bör man undvika att haffa en taxi på gatan, be istället personalen på hotell eller restaurang boka en taxi åt er. De vet vilka taxibolag som är seriösa. Många taxichaufförer klarar inte av engelska så det kan vara bra om man är säker på resans adress innan man hoppar in i taxin.

För den som behöver transfer från flygplatsen går det att förboka denna via internet för att slippa köa på plats.
Se olika alternativ för transfer från Ferihegy flygplats >>

För den som behöver transfer från centralstationen går det även att förboka denna via internet för att slippa köa på plats.
Se olika alternativ för transfer från Centralstationen >>

Givetvis kan man hyra bil under sin vistelse i Budapest. Det finns många företag som hyr ut bilar och de flesta har kontor på flygplatsen Ferihegy så att man enkelt kan hämta och lämna bil i samband med sin flygresa.
Enklast är att boka bil hemifrån via internet för att slippa köa på plats.
Webbplatser där det går att boka hyrbil är till exempel MrJet.se
Hotell nära Centralstationen >>